+31 6 1334 2934 info@maver.nu

Effectief afspraken maken met klanten

De kern van MaVer is het optimaliseren van marketing en sales. Dit draait om waarde toe te blijven voegen voor je klanten om vervolgens een gezonde (winstgevende) relatie met elkaar aan te gaan.
Effectief afspraken maken met klanten en anderen is daarvan een onderdeel. Help jezelf en je klanten om tijd te besparen aan randzaken.

Geef klanten toegang tot je agenda

Het maken van een afspraak kan omslachtig zijn, wie is wanneer beschikbaar. Als je niet oppast, gaan er zo enkele mails of telefoontjes overheen voordat de afspraak staat.
Niet alleen is de tijdrovend voor jou, ook voor je klant is dit vervelend of zelfs frustrerend. Sinds enige tijd kunnen klanten en relaties tijd reserveren in mijn agenda, op momenten die ik daarvoor vrij geef. Hierop ontvang ik hele positieve reacties.

Met welke tools

Effectief afspraken maken kan met meerdere tools. Ik heb gewerkt met Mixmax en gebruik nu Hubspot Sales

Mixmax e-mail integratie

Mixmax was de eerste tool die ik gebruikte om de beschikbaarheid aan mijn klanten aan te geven.
In een mail voeg je eenvoudig je beschikbaarheid toe, op momenten die jou uitkomen.
Hier ontving ik positieve reacties op van klanten direct, maar ook van assistentes (secretaresses).
Het bespaarde tijd om tot de afspraak te komen.
Ik word niet heel gelukkig van het gebruiken van veel verschillende tools; over efficiency gesproken. Mede daarom ben ik blij met Hubspot Sales, ik gebruik Hubspot namelijk ook als mijn CRM.

Hubspot sales

Sinds enige tijd heb ik mijn beschikbaarheid inzichtelijk gemaakt op mijn website. Hiervoor gebruik ik Hubspot Sales. Een betaalde variant van de basis CRM van Hubspot. Het maken van afspraken is niet het enige voordeel hiervan. Maar daarover later wellicht meer.

Hoe werkt dat

 

Wat levert het op?

Voor mij zijn er een paar belangrijke zaken om klanten zelf afspraken te laten maken:

  • Klanten vinden het fijn hier regie in te hebben. En blije en tevreden klanten willen we natuurlijk allemaal.
  • Snellere opdracht: Ik weet voor 95% zeker dat het een positieve invloed had op een kleine opdracht die ik verkregen heb na een netwerk bijeenkomst. De relatie kon direct de tijd met mij boeken zonder dat het gedoe was. Twijfel was weg. We hebben elkaar donderdagavond ontmoet, vrijdag e-mail contact gehad en maandagochtend hadden ze de afspraak gepland voor een strategiesessie op dinsdagochtend. Dit was telefonisch of per mail bij niet gelukt omdat ik haast onbereikbaar was op maandag.
  • Het bespaart tijd. Wie komt er niet om in e-mail en telefoontjes. Op deze manier bespaar je direct tijd. Ik geloof dat ik zeker al 2 uur bespaard heb deze maand. De ROI is dus positief.
  • Innovatie: in iedere branche is innovatie belangrijk. Om je klanten en relaties te verrassen met deze mogelijkheid geeft een positief effect op je bedrijf. En natuurlijk mogen mensen nog gewoon bellen of mailen.

Wil jij meer weten hoe je nieuwe toepassingen in kunt zetten in jouw bedrijfsvoering?