+31 6 1334 2934 info@maver.nu

Luxafor

Luxafor is een eenvoudige, plug en play, toepassing om langer ongestoord en geconcentreerd te kunnen werken.
Met behulp van de kleuren laat je eenvoudig aan je collega’s (of anderen) zien of je beschikbaar bent of niet:

  • Rood: niet storen
  • Groen: Ik ben beschikbaar
  • Overig: kies je eigen combinaties zodat je collega’s zien wat je bedoelt.

Hoe werkt Luxafor

Bestel je Luxafor

Bestel eenvoudig je Luxafor. Er zijn twee varianten:

  • Voor Laptop, met een Micro-USB kabel van 0,5 meter, prijs inclusief verzending €28,95
  • Voor PC of Dockingstation met een Micro-USB kavel van 1,5 meter, prijs inclusief verzending €30,95
  • Bluetooth, bereik 10 meter, incl. dongel en magneten plug en play. prijs inclusief verzending €85

Snel, uit voorraad leverbaar.

Wat vinden anderen van Luxafor

White Lioness technologies

Sinds een paar weken gebruiken wij de Luxafors bij White Lioness technologies en het is duidelijk te merken dat er een verschil is in de werkwijze in ons team. Dit verhoogt de concentratie, productiviteit en resultaten die we boeken. Daarnaast geeft het een stuk persoonlijke rust. De indicatie ‘groen – ik ben beschikbaar voor overleg’ of ‘rood – ik wil me het liefst even concentreren’ maakt net het verschil dat anderen even nadenken om de persoon met de Luxafor te storen of niet. Wij zijn erg tevreden met de Luxafors en bevelen ze van harte aan aan anderen om uit te proberen.

Supermarkt eigenaar

ik ben eigenaar van een supermarkt en heb in mijn organisatie alles heel plat neergezet. Dat houdt in dat bij mij ook altijd de deur open staat en dat mensen dus ook altijd binnen kunnen lopen. Soms loop ik er echter tegenaan dat ik iets aan het doen ben waar ik echt mijn aandacht bij moet houden. Doordat iedereen dan gewoon binnenloopt (zijn ze gewend), moet ik iedere keer weer focussen op die taak en dat kost tijd. Door het gebruik van Luxafor kan ik heel eenvoudig duidelijk maken wanneer ze me echt even niet moeten storen zonder dat ik de deur dichtdoe en het bordje ‘niet storen’ gebruik.

IT bedrijf

De Luxafors bevallen heel erg goed. We hebben na een maand testen gevraagd wat mensen er van vonden en gevraagd of ze productiever waren.

Mensen gaven aan productiever te zijn doordat collega’s op betere momenten kwamen met vragen en doordat ze zelf in een soort “werkmodus” gaat als het lampje op rood gaat.

In een open kantoor zoals bij ons is het te makkelijk om elkaar te storen, de lampjes zijn een helder signaal dat je druk aan het werk bent en even niet gestoord wilt worden.

Operationeel manager

Omdat we in een kantoortuin werken is het soms onduidelijk wanneer mensen wel of niet ongestoord willen werken. Ik vond het vervelend om gestoord te worden terwijl ik aan een brief of e-mail werk of aan een calculatie. Met de Luxafor maak ik mijn collega’s duidelijk wanneer ik even niet gestoord wil worden.

Account Manager

Inmiddels heb ik de Luxafor een aantal maanden naar tevredenheid in gebruik. In het begin moesten collega’s nog wennen aan het nut van het lampje, maar na goede discipline is het wel duidelijk te maken waarvoor het dient en hoe je ermee wenst om te gaan. Ook de mogelijkheden om de kleuren aan te passen heeft zijn voordelen.

Luxafor niet storen lampje

Ondernemer

Voor mij was één ding belangrijk. Soms zit je achter de PC en ben je met een ingewikkeld stuk bezig waar je de aandacht bij wilt en moet houden. Voordat ik een Luxafor had, kwamen mensen gewoon binnenlopen en begonnen ze direct tegen me te praten. Gevolg; concentratie weg en je kon weer van vooraf aan beginnen. Nu weet iedereen dat ik even niet gestoord mag worden als de Luxafor op rood staat. Ik kan me goed concentreren wanneer nodig en ben uiteindelijk dan ook productiever !

Kern functies

Niet storen lampje

Boven alles is Luxafor ontwikkelt als niet storen lampje. Door te kiezen voor een kleur laat je je collega’s zien of je beschikbaar bent of niet. Zo eenvoudig is het.

Pomodoro

Sinds het najaar van 2016 is de software van Luxafor ge-update. Hiermee is ook Pomodoro beschikbaar gekomen. De Pomodoro techniek gebruik je voor jezelf om een bepaalde periode gefocust te blijven. Stel de tijd in die bij je past, De Luxafor wordt rood en jij blijft je focussen op datgene waar je mee bezig bent. Na deze periode mag je een paar minuten pauze nemen.

Timer

Gebruik de timer functie in Luxafor om bij te houden hoeveel tijd je met een taak bezig bent. Ideaal als je je uren moet declareren per klant. Maar ook als je voor jezelf bij witl houden hoeveel tijd een taak kost. Hiermee wordt je in de toekomst nog productiever.

IFTT (If this than that)

If This Than That (IFTT) kun je programmeren in Luxafor. Wil je een melding als er een mail binnenkomt, een social media update, 15 minuten voor een vergadering etc. Deels kun je gebruik maken van de voorgeprogrammeerd IFTT’s in de software. Deels kun je via de open source software zelf programmeren.

Open source software (API)

Wil je Luxafor ook voor andere zaken gebruiken, dat kan. De API’s voor Luxafor kun je gebruiken om je eigen toepassingen te creëren.

Een van onze klanten gebruikt het al om zijn serverbelasting te monitoren..