+31 6 1334 2934 info@maver.nu

Dit onderzoek naar het effect van variabele beloning roept vragen op. Hier zal ik proberen informatie te geven:

Wat heb ik (jij dus) er aan om mee te doen?

  • Door deel te nemen, krijg jij als eerste de informatie en kun je betere keuzes maken.
  • Daarnaast bestudeer ik (Mark) veel wetenschappelijke bronnen, deze vat ik samen en deel ik met je. Het bespaart je dus veel tijd
  • Dit onderzoek is wereldwijd nog nooit uitgevoerd, gaaf toch om daarbij betrokken te zijn.

Waarom doe jij (ik dus) dit?

Hiervoor heb ik nu meerdere redenen, zie de video hiernaast. Ten eerste wil ik het antwoord op de vraag weten. In mijn eerste baan was variabele beloning best groot, ik kocht mijn eerste auto ervan. Toch heb ik altijd de vraag gehad of het werken met bonussen echt een goede keuzes is voor bedrijven. Mijn scriptie toont net als vele andere onderzoeken aan dat het effect van variabele beloning op motivatie neutraal tot negatief is. Maar wellicht is er een positief effect op bedrijfsresultaat.

Daarnaast zit ik tijdelijk zonder werk. In deze situatie verwacht ik niete dat dat snel anders is, dus kan ik nu tijd investeren om dit onderzoek op te tuigen. Als de datastroom loopt dan kost de analyse niet super veel tijd. En gezien punt 1 doe ik dat graag.

Als laatste is dit ook een manier om nu van toegevoegde waarde te zijn (ik kan niet duimen draaien) en hoop ik zo met interessante bedrijven in contact te komen.

Wij hebben geen variabele beloning

Helemaal goed, juist door een grote groep diverse bedrijven te hebben met én zonder variabele beloning gaat dit onderzoek ons antwoorden geven. Dus doe mee.

Wij willen meedoen

Wil je beloning van sales verlagen?

Het doel is niet een verhoging of verlaging van lonen. Het doel is om te weten wat werkt. Wellicht werken bonussen, wellicht is een winstdeling of een aandelenprogramma beter? Of gewoon een goed loon. Het punt is dat we het nu niet weten. Kennis helpt om betere keuzes te maken.

Samen bouwen we die kennis op.

Tijd

De tijd die het kost om de vragenlijst in te vullen is minimaal, zoals je kunt afleiden aan de voorbeelden. Bedrijfsgegevens ca. 1 uur, de vragenlijst voor sales kost ca. 10 minuten per persoon. Voor dit geheel gaan we een online omgeving bouwen.

naar verwachting zullen we ieder jaar tussen februari en april de data verzamelen. In juni kun je dan informatie / inzichten krijgen.

Om statistisch betrouwbare inzichten te verwerven zal dit onderzoek 3-5 jaar lopen. Hierdoor kunnen we met elkaar goede keuzes maken.

Vertrouwelijkheid

Deelnemende bedrijven kunnen er daardoor op vertrouwen dat de data anoniem en vertrouwelijk verwerkt wordt. Dit omdat we in het onderzoek geen bedrijfsnaam of persoonsnamen zullen verzamelen. Wat je niet hebt kun je ook niet kwijtraken. Om dit te organiseren heeft Insim zich aan dit onderzoek verbonden.

Wie is Insim?
Insim richt zich op 5 pijlers rond data: Intelligentie, functionaliteit, training, service en vormgeving.
Op hun website lees je er meer over, of bel Theobert Kissen (de eigenaar) eens.